abonneren

Zes miljoen ongebruikte mobieltjes in Nederland

Volgens een onderzoek van de site anymobile.nl liggen er in Nederland op dit moment ruim 6 miljoen prima mobieltjes stof te vangen, met een gemiddelde verkoopwaarde van 40 euro per stuk. "Die waarde ligt vier keer hoger dan de meeste mensen denken en wordt er met de tijd niet hoger op. Om dat niet te verzilveren is opmerkelijk on-Hollands," aldus anymobile.nl. Dat juist deze site een dergelijk onderoek heeft laten uitvoeren ligt voor de hand: het is een online marktplaats speciaal voor mobiele telefoons.

Volgens anymobile.nl zijn die tweedehands mobieltjes zijn zoveel waard omdat er een groeiende vraag naar is. "Zo blijkt uit het onderzoek dat er in Nederland jaarlijks meer dan 150.000 telefoons gestolen worden. Ook sneuvelen veel telefoons door ongelukjes: volgens een recente schatting vallen er bijvoorbeeld elk jaar alleen al 200.000 telefoons in het toilet. Omdat het abonnement gewoon doorloopt moet er een vervangend toestel komen. In veel gevallen moet je daarvoor een tweede abonnement bovenop je lopende abonnement afsluiten. Ook blijkt dat 40% van de respondenten elk jaar een nieuw mobieltje krijgt bij het vernieuwen of verlengen van hun abonnement. Hierdoor blijft het toestel van het vorige abonnement ergens in een kast of la liggen. "

Met een los mobieltje wordt een SIM Only abonnement ook veel aantrekkelijker. "Een dergelijk abonnement wordt zonder toestel geleverd waardoor je alleen voor je belminuten en sms-jes betaalt. Dat scheelt tot 80% op de maandelijkse kosten."

Toch kiest ruim 80% van de bellers met een abonnement, voor een abonnement met 'gratis' toestel. Uit het onderzoek blijkt dat veel mensen niet eens weten dat ze een abonnement zonder toestel kunnen afsluiten.

Ondanks deze cijfers is het verkopen van je oude toestel via internet vooralsnog niet aangeslagen. Slechts 10% zegt dit weleens gedaan te hebben. Anymobile.nl hoopt daar verandering in te brengen. Een gestolen telefoon kan op de site niet aangeboden worden. De aanbieder wordt namelijk gevraagd het voor dat toestel unieke IMEI-nummer te vermelden. Aan de hand daarvan kun je op de site controleren of een toestel gestolen is.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie