abonneren

Zeebo: gameconsole voor ontwikkelingsmarkten

Gamestudio's Capcom, EA Mobile, THQ, Namco en PopCap Games hebben aangekondigd dat er een vierde gameconsole op de markt gaat komen. De console heet Zeebo en wordt specifiek gericht op opkomende markten. De console zal vooral goedkoop worden.Zeebo wordt gebaseerd op techniek die we in mobiele telefoons tegenkomen: het Qualcomm BREW-platform en een MSM-chipset. Het platform verbruikt slechts 1 watt aan stroom en bevat een quadband receiver om data te ontvangen via gsm, gprs, edge, umts of hsdpa. De processor in de Zeebo, een 528 MHz ARM11, kennen we al uit de Sony Ericsson Xperia X1.
De graphics worden afgehandeld door een Quallcomm Adreno 130-core en verder is er 1 GB aan flashgeheugen en 128 MB aan ddr-geheugen in de gameconsole aanwezig. De Zeebo moet over composiet op een tv worden aangesloten en stuurt zijn beeldsignaal dan in 640x480 uit. Als laatste zijn er drie usb-poorten en een sd-slot aanwezig.

De gamestudio's maken gebruik van een nieuw verkoopmodel: Zeebo ondersteunt alleen downloadable content. Er komt een speciale online marktplaats waar games aangeschaft kunnen worden. De games worden via de gsm- of umts-verbinding binnengehaald. Volgens de gamestudio's is dit een goede manier om hackers buiten de deur te houden. Ook zijn er een aantal games voorgeïnstalleerd op de console, waaronder FIFA '09, Need for Speed Carbon, Brain Challenge, Prey Evil en download credits voor Quake.

Zeebo wordt volgende maand geïntroduceerd. De console zal eerst in Brazilië in de winkels liggen voor een prijs van $199. In de zomer zal de console in andere landen geïntroduceerd worden voor $179. In 2010 zal de prijs verlaagd worden naar $149.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: