abonneren

Zalloo gaat kopje onder

Het Belgische bedrijf achter de VoiP-software Zalloo is failliet. Attractel grossierde in software die een PABX-telefooncentrale overbodig moest maken. Maar het bedrijf uit Ardooie kon de ambities niet waarmaken. Zalloo gaf desktop software uit voor Windows, Linux en MacOS X voor telefoneren, sms'en, faxen en chatten. Zeker Mac gebruikers waren hier blij mee, omdat de software bijvoorbeeld was te gebruiken met Internetcalls/Voipbuster, het Duitse VoiP bedrijf dat zelf geen Mac software levert.

De laatste paar maanden ging het al niet goed meer. Het bedrijf claimde 800.000 klanten te hebben, maar vermoedelijk is dat aantal flink opgeklopt. Ook de boekhouding zou rammelen, aldus interim manager Koen Steenkiste. 

Voor de bestaande klanten wordt naar oplossingen gezocht. Vermoedelijk worden ze overgenomen door voormalige partners. De telefoonlijnen van Attractel en de algemene infolijn van Zalloo zijn ondertussen al afgesloten, de website is nog in de lucht. 

"Dit is het typische techneutenverhaal waarbij de zaakvoerders hoofdzakelijk bezig waren met de technologie, en terwijl vergaten dat ze ook de verkoop moesten aanzwengelen", vat Koen Steenkiste zijn kortstondig avontuur samen bij Datanews.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: