abonneren

YouTube XL brengt YouTube-filmpjes naar de tv

YouTube heeft YouTube XL aangekondigd, waarmee de video's van de bekende website ook op de televisie te bekijken zijn. In feite is YouTube XL een geoptimaliseerde van de website, toegesneden op tv-kijkers, die gemakkelijk met een afstandsbediening door te bladeren is. Om YouTube XL te kunnen bekijken heeft uw televisietoestel wel een internetverbinding en een browser nodig. Het is niet nodig om software te installeren. De interface ziet eruit als een dvd-menu, met aan de linkerkant het menu en in het midden van het scherm een lijst met video's.
Hebt u een leuke video gevonden, dan kunt u deze schermvullend afspelen.

YouTube-productmanager Kuan Yong geeft toe, dat YouTube XL eigenlijk gewoon YouTube met een andere skin is: geen nieuwe functionaliteit, maar wel een compleet andere ervaring. Zo hoeft er bijvoorbeeld niet omlaag te worden gescrolld en ontbreken er een aantal functies vergeleken met de normale weergave van YouTube: er zijn geen advertenties en geen reacties zichtbaar. Wel is het mogelijk om in te loggen met een YouTube-account.

Nu apparaten zoals de PS3 en Wii standaard worden geleverd met een webbrowser, lijkt het een logische stap voor YouTube om een tv-interface aan te bieden. Temeer omdat steeds meer videocontent in HD-kwaliteit beschikbaar is. Toch werkt de technologie nog niet helemaal perfect samen: de PS3 kan geen HD-films aan en de Wii kan vanwege hardwarebeperkingen ook alleen video in lagere resolutie afspelen.

Bron: Techcrunch

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: