abonneren

YouTube wil geld verdienen met premium content

Hoewel de meeste filmpjes op YouTube nog steeds afkomstig zijn van amateurs denkt Google dat zijn toekomst ligt in premium content van professionele producenten. De topprioriteit van YouTube voor volgend jaar is om meer premium content binnen te halen.YouTube is druk in gesprek met meerdere grote spelers in de entertainmentindustrie, zoals MGM en NBC. Op dit moment staat er al wat premium content op de videodienst, maar YouTube wil dat er veel meer complete films en tv-programma's op zijn videodienst wordt aangeboden.

YouTube moet meer geld binnenhalen en dit kan alleen via een aanbod van professionele films en videoclips. YouTube heeft plannen voor andere vormen van inkomsten, maar daarvoor heeft de videodienst eerst een goed aanbod nodig van premium content waar veel gebruikers op af komen. Filmpjes van gekke huisdieren, vallende sporters en valszingende tieners is leuk maar YouTube verwacht niet er ooit mee te gaan verdienen.

YouTube wil dat zijn videodienst een goed alternatief is voor de kabeltelevisie. Elk medium heeft zijn voor- en nadelen maar volgens YouTube is er ruimte genoeg voor iedereen. In de toekomst moet iedereen die op zoek is naar een professionele film of een clip van een skateboardrijdende kat als eerste naar YouTube komen en daar vinden wat hij zoekt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: