abonneren

YouTube verwijdert zonder reden video's met kinderen

Een groot aantal YouTube-gebruikers is een protestactie begonnen tegen de videodienst. De klacht van de gebruikers is dat YouTube de accounts heeft geblokkeerd van gebruikers die video's met kinderen hebben geüpload. YouTube heeft geen reden gegeven waarom het de accounts blokkeert.De gebruikers willen weten waarom YouTube moeilijk doet over de video's. Is het leeftijdsdiscriminatie of heeft YouTube zijn kinderbeschermingsbeleid strikter gemaakt?
Volgens YouTube's reglementen mogen kinderen in video's getoond worden indien er toestemming is van de ouders en indien er ouderlijk toezicht is bij de video-opnames. Er staat nergens in de regels dat ouders dit voor de camera expliciet moeten zeggen.

De YouTuber Renetto heeft een grappig filmpje gemaakt waarin hij de rare acties van YouTube aan de kaak stelt. Renetto's filmpje is niet het enige filmpje dat protesteert tegen de recente acties van YouTube. Een filmpje met de titel 'Bring back Jesari en YoungTubers' probeert een goede verklaring te geven van wat er is gebeurd met Jesari en YoungTubers.

Google wilde geen commentaar geven op de protestactie en verwijst vragen door naar YouTube. Een woordvoerder van YouTube wilde ook niks zeggen, behalve dan dat YouTube de zaak aan het onderzoeken is.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie