abonneren

YouTube vergroot maximale bestandsgrootte filmpjes

Online videodienst YouTube heeft de maximale bestandsgrootte voor videofilmpjes vergroot van 100MB naar 1GB. Tevens introduceert YouTube nieuwe software waarmee gebruikers meerdere filmpjes tegelijk kunnen uploaden.De nieuwe ‘Multi-Video Uploader' van YouTube is een standalone applicatie die draait op de computer van de gebruiker. Wanneer een gebruiker een Mac gebruikt, of liever zijn videofilmpjes via de browser uploadt, dan kan hij meerdere filmpjes ook via een online formulier tegelijk uploaden.

YouTube heeft de maximale bestandsgrootte van videofilmpjes van 100MB vergroot naar 1GB. Een filmpje mag echter nog steeds niet langer zijn dan 10 minuten. Door de grotere bestandsgrootte - en doordat YouTube binnenkort overstapt naar Flash 9 - kunnen gebruikers voortaan HD-kwaliteit filmpjes op de videosite aanbieden en bekijken.

YouTube wil met zijn Multi-Video Uploader, de 1GB-bestandsgrootte en de overstap naar Flash 9 de wind uit de zeilen nemen van concurrent Vimeo. Deze kondigde recentelijk aan HD-kwaliteit filmpjes te gaan aanbieden.


Bron: Adobe Flash 9 to HD YouTube | Youtube's Bulk Uploader

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord