abonneren

YouTube streamt Olympische Spelen naar 77 landen

Het is bijna ongeloofelijk, maar er zijn een aantal gebieden op aarde waar de mensen niet via een digitaal tv-kanaal naar de Olympische Spelen kunnen kijken. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) laat deze mensen echter niet in de steek. Google's YouTube heeft een niet-exclusief contract gesloten met de IOC om de Olympisch Spelen digitaal aan te bieden aan mensen die in gebieden wonen waar geen digitale tv-zender is. Deze gebieden liggenvoornamelijk in Afrika, Azië en het Midden-Oosten.

Het IOC wil op deze manier voorkomen dat er illegale uitzendingen op internet te zien zijn. Ook wil het IOC voorkomen dat YouTube concurreert met tv-stations die de uitzendrechten voor veel geld hebben gekocht. YouTube-gebruikers die niet in één van de 77 gebieden wonen kunnen door een techniek genaamd "geo-blocking" niet de YouTube-uitzendingen bekijken.

"Voor de eerste keer in de Olympische geschiedenis hebben we een wereldwijde dekking. De IOC heeft voor het eerst zijn eigen uitzendkanaal en productiefaciliteiten," aldus Timo Lumme, directeur Televisie en Marketing Diensten bij de IOC.

Het is niet bekend hoeveel geld Google heeft neergeteld voor het contract.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord