abonneren

YouTube start publieke test antipiraterij-database

De populaire videodienst YouTube is begonnen met een publieke test van zijn langverwachte video-identificatiedatabase. De nieuwe database moet nieuwe rechtszaken tegen YouTube over vermeende videopiraterij voorkomen. De database maakt gebruikt van Google's zelfontwikkelde video-identificatietechnologie. In de database worden referentiebestanden van de originelefilms en video'sopgeslagen en de bijbehorende eigenaren. Wanneer een gebruiker een video uploadt dan controleert YouTube of hij wel de rechtmatige eigenaar is.

Volgens productmanager David King doet de database een complete scan van het videobestand. Wanneer een filmmaatschappij aan YouTube een drie-uur durende film geeft dan scant YouTube de gehele film in. Het gebruik van audio in videofilmpjes op YouTube wordt gecontroleerd door software ontwikkelt door het externe bedrijf Audible Magic.

YouTube zegt dat negen bedrijven, waaronder enkele grote filmstudio's, aan de test meedoen maar het heeft alleen Disney en Times Warner bij naam genoemd. Of Viacom, die een grote rechtszaak tegen YouTube heeft aangespannen, ook meedoet wilde YouTube niet zeggen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie