abonneren

YouTube op meer mobieltjes te bekijken

YouTube opent zijn videodienst zodat het op meer mobiele telefoons is te gebruiken. YouTube wil dat alle gebruikers van mobiele telefoons die hoge snelheid draadloze internet aankunnen videofilmpjes onderweg kunnen bekijken."Het is in principe de volledige YouTube-ervaring die men heeft op een desktop - op een mobiele telefoon", zegt Dwipal Desia, de manager mobiele producten bij YouTube.
"Op basis van eerdere ervaringen denken we dat een mobiele versie van de dienst zeer populair zal zijn." Op dit moment zit een ‘native' YouTube-applicatie alleen op Apple's iPhone en een handjevol andere mobiele telefoons.

YouTube kijkt ook of het uploaden van filmpjes naar YouTube door gebruikers van mobiele telefoons gemakkelijker gemaakt kan worden. Een laagdrempelige manier om filmpjes te uploaden zou ervoor zorgen dat YouTube een belangrijk middel wordt voor mensen om hun dagelijkse leven in beeld en geluid vast te leggen.

YouTube heeft niet bekendgemaakt hoe het geld gaat verdienen met de videodienst. Youtube wil eerst wachten tot de videodienst een grotere doelgroep bereikt voordat het online advertenties introduceert.

"Op dit moment zijn we gefocust op het uitbreiden van het aantal gebruikers door de dienst op alternatieve schermen aan te bieden. We kijken in de toekomst naar manieren om er geld mee te verdienen", aldus Desia.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie