abonneren

YouTube maakt virtual reality-video's met stereoscope beelden mogelijk

YouTube biedt zijn virtual reality-video's nu in echte VR-kwaliteit aan. Je kon al wel video's kijken in 360 graden, maar nu is het ook mogelijk om een diepte-effect te bekijken.

De update wordt nu uitgerold voor de Android- en iOS-apps. Met die update is het mogelijk om nieuwe video's te bekijken die een echt 3D-effect hebben - al moeten daar wel speciale video's voor worden geproduceerd.

YouTube ondersteunde al wel video's in 360 graden, maar dat was geen echte virtual reality. In de nieuwe video's is het stereoscope effect voor twee ogen meer uitgewerkt.

Cardboard

De video's zijn vervolgens te bekijken in goedkope virtual reality-headsets zoals de Google Cardboard, waarbij de telefoon werkt als zowel het beeldscherm als de rekenkracht.

Nieuwe camera's

Het 3D-effect is alleen te zien in nieuwe video's die met een specifieke camera zijn gebouwd. Zulke camera's zijn er nog niet heel veel, al heeft GoPro er een speciale camera'-opstelling voor gebouwd met 16 actiecamera's in een cirkel.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Virtual reality, VR, YouTube, Cardboard

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord