abonneren

YouTube lanceert Koreaans versie

YouTube komt met een Koreaans portal van zijn populaire videodienst. De lancering van een Koreaans versie van YouTube zal waarschijnlijk meer impact hebben op de markt voor mobiele televisie in Korea dan op de Koreaanse amateurfilmer.Zuid-Korea heeft 's werelds eerste mobiele tv-standaard. De DMB-standaard (digital multimedia broadcasting) komt in zowel in een ether-(T-DMB) als in een satellietversie (S-DMB). Korea begon in 2005 met het officieel uitzenden op het DMB-platform. Hierdoor is de penetratie van mobiele televisie in Korea hoger dan in andere landen.
Dit komt mede doordat T-DMB in sommige regio's in Korea gratis wordt geleverd. Op dit moment ontvangen ongeveer negen miljoen Koreanen T-DMB of S-DMB mobiele televisie.

Doordat veel Koreanen op hun mobiele telefoon naar televisieprogramma's kijken, is het een ideale markt voor YouTube. De videodienst biedt een laagdrempelige en goedkope manier voor contentproviders om hun filmpjes onder de aandacht te brengen van een miljoenen publiek. De kans is dan ook groot dat YouTube een gevaarlijke concurrent wordt voor bedrijven die in Zuid-Korea mobiele televisie aanbieden.

De standaardenorganisatie ETRI verwacht dat de markt van mobiele televisie in Korea tegen 2010 met 50 procent zal zijn toegenomen.

YouTube biedt met m.youtube.com een interface voor mobiele browsers en het is bezig met de ontwikkeling van ‘native' YouTube-applicatie voor Nokia's N73, N95, E65, 6110, 6120, en Sony Ericsson's K800 en W800 mobiele telefoons.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: