abonneren

YouTube ingezet in verkiezingsstrijd

Een groep creatieve internetliefhebbers uit Brabant heeft de website Wijwillenwouter.nl gelanceerd. De site is een YouTube-strijdveld voor alle politieke partijen en bevat bijna alle video's die geïnspireerd zijn door de komende Tweede Kamer-verkiezingen. Iedereen kan zijn filmpje van YouTube eenvoudig op de site plaatsen. Kijkers beoordelen de video's elke dag op originaliteit, inhoud en humor. De strijd om de gunst van de (jonge) kiezer speelt zich meer dan ooit af op internet.
Op YouTube.com zijn inmiddels tientallen video's verschenen van politieke partijen en aanhangers daarvan. De Brabantse initiatiefnemers van WijWillenWouter.nl zijn aanhangers van de PvdA. Ze bieden met hun website een platform waar alle politieke video's online geplaatst kunnen worden. Woordvoerder Wout Glaser: "Onze site beschouw ik als een soort video war ground. De verkiezingsstrijd woedt hier in de virtuele ruimte. De puntenwaardering maakt duidelijk welke video wint en dus welke partij het grootst wordt."
De filmpjes hebben vaak een hoog humor-gehalte, soms zijn ze bevreemdend, altijd origineel. Veel politieke partijen laten nu professionele video's maken en zetten die op YouTube. Ze hopen dat de eigen leden ze een hoge score geven. De scores van de verschillende video's op YouTube zijn niet met elkaar te vergelijken; op Wijwillenwouter.nl worden de scores van de video's wél direct naast elkaar gezet.
Op dit moment staat Gonnie van de Reijt bovenaan. Gonnie is een spiritueel ingestelde fan van Wouter Bos, die via meditatie positieve energie overbrengt naar de PvdA-lijsttrekker. Ze heeft al verschillende filmpjes gepubliceerd.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord