abonneren

Youtube goed voor 1 miljard videostreams per dag

Het werkelijke aantal videostreams dat YouTube per dag levert, blijkt veel hoger te liggen dan analisten denken: geen 5 tot 7 miljard per maand, maar 1 miljard per dag!De schattingen van het aantal videostreams dat Youtube per dag levert, lopen nogal eens uiteen. Analisten als Comscore en Nielsen schatten het aantal streams recent nog op ongeveer 7 miljard per maand tegenover 5 miljard per maand eind vorig jaar. Dat zou neerkomen op 225 miljoen videostreams per dag.
Google's Youtube zou daarmee zonder meer al de grootste zou zijn ten opzichte van andere videosites als Hulu, Viacom en MySpace.

Het werkelijke aantal streams per dag blijkt in de praktijk nog vele malen hoger te liggen, zo heeft Google nu officieel bevestigd. Dit aantal ligt, volgens de zoekgigant, op meer dan 1 miljard streams per dag wereldwijd. Dat zou inhouden dat ongeveer iedere internetgebruiker ter wereld gemiddeld één youtube-video per dag bekijkt. In het verleden deed Google nog geheimzinnig over deze cijfers, misschien om analisten geen volledige inzage te geven in het totale kostenplaatje dat de videosite met zich meebrengt.

De verkeerd geschatte cijfers van Youtube, zou ook betekenen dat het totaal aantal video's dat op alle websites tesamen wordt bekeken meer dan 80 miljard is, een indrukwekkende hoeveelheid. MySpace en Hulu, de nummer twee en drie in videoland willen nog geen officiÎle cijfers naar buiten brengen.

Bron: TechCrunch

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord