abonneren

YouTube gaat filmpjes doorplaatsen op Google Earth

Google brengt de wereld van het online videokijken en online kaartlezen dichter bij elkaar door gebruikers de mogelijkheid te geven om hun videofilmpjes in Google Earth te koppelen aan specifieke locaties. Google voegt een nieuwe YouTube-laag toe aan Google Earth. Gebruikers van Google Earth kunnen hierdoor niet alleen afbeeldingen zien van specifieke locaties maar ook YouTube-filmpjes bekijken. Mensen die bijvoorbeeld geïnteresseerd zijn in Maui kunnen in Google Earth naar YouTube-filmpjes kijken van surfers, duikers en exotische vissen.
Bij een virtueel bezoek aan Parijs kunt u naar een filmpje kijken van de Eiffeltoren bij nacht.

YouTube-gebruikers kunnen door middel van ‘geo-tagging' geografische informatie toevoegen wanneer ze een filmpje uploaden naar de site. Gebruikers van Google Earth kunnen wel de filmpjes bekijken maar geen filmpjes ‘geo-taggen'.

Microsofts Virtual Earth en Yahoo's Yahoo Maps boden gebruikers al de mogelijkheid om de virtuele kaarten aan te vullen met links naar websites, foto's en videofilmpjes.

Aangeraden wordt om de nieuwste versie van Google Earth te downloaden. Meer nieuws over de ‘geo-tagging'-mogelijkheid op YouTube vindt u hier.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord