abonneren

YouTube en Universal praten over muziekvideodienst

Google en Universal Music praten op dit moment met elkaar om te onderzoeken of het mogelijk is om gezamenlijk een muziekvideodienst te ontwikkelen. Indien de twee partijen uit de onderhandelingen komen dan heeft Google een nieuwe manier gevonden waarmee het geld kan verdienen met zijn videodienst YouTube. In 2006 kocht Google de videodienst voor $1,65 miljard. Een deal met Universal is ook een symbolische overwinning van YouTube op de muziekindustrie. Al jaren is YouTube eendoorn in het oog van de entertainmentindustrie.
Maar langzamerhand kiezen steeds meer bedrijven er toch voor om met de videodienst samen te werken. Op YouTube kunnen gebruikers videofilmpjes uploaden zonder medeweten of goedkeuring van de rechtmatige eigenaren.

Google en Universal hebben besloten om rond de tafel te gaan zitten om te kijken of ze een gezamelijke videodienst kunnen ontwikkelen nadat ze zagen hoe succesvol de videodienst Hulu.com is. Amerikaanse internetgebruikers kunnen op Hulu.com afleveringen van populaire tv-series bekijken. In januari bezochten meer dan 100 miljoen mensen YouTube. Concurrent Hulu.com staat op de zesde plaats van populairste videodienst met 24,4 miljoen bezoekers in de maand januari.

De codenaam voor de muziekvidedienst is ‘Vevo'. Op de site kunnen bezoekers niet alleen muziekclips bekijken maar merchandising en concertkaartjes kopen. Universal en Google willen de nieuwe muziekvideodienst ook openstellen voor muziekclips van artiesten van andere muzieklabels, zoals van Sony, EMI of Warner Music.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord