abonneren

YouTube en eBay grote winnaars 'internet-oscars'

Videodienst YouTube, online veilinghuis eBay en rocklegende David Bowie zijn enkele van de winnaars die dit jaar een Webby Award hebben ontvangen. De Webby's staan bekend als de 'Oscars van het internet'. De 550 leden van de International Academy of Digital Arts and Sciences kiezen elk jaar de meest innovatieve en creatieve websites, verdeeld over70 categorieën.

YouTube-oprichters Steve Chen en Chad Hurley ontvingen de Webby-onderscheiding voor ‘Person of the Year' omdat YouTube een "sleutelrol heeft gespeeld in het transformeren van het medialandschap en het veranderen van politiek tot pop-cultuur."

Rocklegende David Bowie ontving de ‘Lifetime Achievement'-onderscheiding voor het verleggen van de grenzen van kunst en technologie met zijn mediabedrijf UltraStar. Bowie's bedrijf maakt onder andere digitale content voor The Rolling Stones en The Police.

eBay ontving een ‘lifetime'-onderscheiding omdat de online veilingdienst een "cultureel fenomeen is die permanent de manier heeft veranderd waarop mensen elkaar ontdekken, met elkaar in verbinding komen en met elkaar communiceren".


Bron: Nominees & Winners

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: