abonneren

YouTube binnenkort winstgevend volgens Google

Google heeft laten weten dat de videowebsite YouTube in de nabije toekomst winstgevend zal worden. In 2006 nam de zoekgigant de website over voor 1,65 miljard dollar. Tot nu toe wist zij nog geen enkel kwartaal winst te maken met YouTube.Analisten maken zich al een tijd zorgen over de hoge kosten die er verbonden zijn met het continu streamen van de vele miljoenen video's die er inmiddels via YouTube te vinden zijn. Slechts een klein gedeelte hiervan wordt ondersteund met advertenties.

Eric Schmidt, directeur van Google, laat echter weten dat de toekomst er goed uitziet voor YouTube. Om ook YouTube winstgevend te krijgen gaat Google marketing- en advertentiebureaus helpen om op een eenvoudige manier advertenties voor YouTube te ontwikkelen. Jonathan Rosenberg, hoofd marketing, liet verder weten dat het aantal mensen dat naar een door reclameondersteunde video hebben gekeken, het afgelopen jaar is verdrievoudigd. "We slaan nu elke maand munt uit video's van partners die miljarden keren bekeken worden", aldus Rosenberg.

Google maakte vorige week haar kwartaalcijfers bekend, en deze waren een stuk hoger dan van tevoren verwacht was. De nettowinst van Google liet in het tweede kwartaal een stijging zien van 19 procent tot 1,5 miljard dollar. De omzet steeg met 3 procent echter wel minder dan analisten hadden verwacht.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie