abonneren

YouTorrent geeft zich over en wordt legaal

De populaire zoekdienst voor torrentbestanden YouTorrent heeft de handdoek in de ring gegooid. De site is in de verkoop gezet en het linkt vanaf deze week alleen nog naar legale torrents.Volgens één van de ontwikkelaars achter YouTorrent was de aard en accuraatheid van sommige bronnen onduidelijk. Daarom besloten de ontwikkelaars om het aantalbronnente reducerenen alleen nog torrents te tonen van sites die legale content aanbieden.
YouTorrent doorzoekt alleen nog de zeven torrentsites Mininova.org, bt.etree.org, Vuze.com, BitTorrent.com, WorthArchiving, LegitTorrents.info, en LegalTorrents.com.

Wanneer een gebruiker nu YouTorrent gebruikt om bijvoorbeeld naar een torrent van Windows XP te zoeken dan krijgt hij andere zoekresultaten te zien dan wanneer hij op The Pirate Bay zoekt. The Pirate Bay heeft geen probleem met het doorlinken naar "onduidelijke" torrentbestanden.

De één zijn dood is de ander zijn brood en de site PizzaTorrent.com staat klaar om het stokje van YouTorrent over te nemen. PizzaTorrent heeft ongeveer dezelfde interface als YouTorrent en veel YouTorrent-gebruikers zijn naar deze torrentzoekmachine overgestapt. Zoveel zelfs dat PizzaTorrent op dit moment offline is.

Torrenttracker Demonoid is ook weer terug, wat betekent dat torrentzoekers niet bang hoeven te zijn dat ze geen torrents meer kunnen vinden. Wel jammer dat YouTorrent zo snel voor het grote geld gaat.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie