abonneren

Yahoo's Fire Eagle is geland

In maart opende Yahoo al de deuren voor een betatest van Fire Eagle, maar inmiddels is de dienst gereed en klaar voor het grote publiek. Fire Eagle is een startpagina voor een groot aantal applicaties die gekoppeld kunnen worden aan de locatiegegevens van de gebruiker.Fire Eagle draait om de locatiegegevens van de gebruiker. Deze locatiegegevens kunnen uiterst specifiek worden ingesteld, of juist erg vaag (bijvoorbeeld de stad of het land).
Vanaf dit punt kunnen vanuit Fire Eagle een groot aantal webdiensten worden aangeroepen die toegang krijgen tot deze locatiegegevens.

Voor vrijwel alle (mobiele) platformen zijn er wel applicaties te vinden, van sociale netwerk-applicaties als Brightkite, Plazes, Loki en Zkout naar reissites als Dopplr, MapMyTracks, eKit en Navizon en points-of-interests van Lightpole, Outalot en Wikinear. En nog veel, veel meer.

Productontwikkelaars die gebruik willen maken van locatiegegevens kunnen gratis gebruik maken van de Fire Eagle API. Wie een API-key wil bemachtigen moet wel eerst aangeven of zijn applicatie bedoeld is voor web, desktop of mobile. Op de site zijn voldoende handleidingen te vinden om de applicatie succesvol aan Fire Eagle te koppelen.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie