abonneren

Yahoo zwakt zijn 'gifpil' voor Microsoft af

Yahoo heeft vorige week zijn controversiĆ«le ‘severance plan' herschreven om een overname makkelijker te maken. Het 'severance plan' bepaalt de voordelen en uitbetalingen die werknemers krijgen als ze het bedrijf verlaten. Yahoo schreef zijn ‘severance plan' in februari om een overname door Microsoft te bemoeilijken. Het plan werd daarom ook wel de ‘gifpil' genoemd. Het plan geeft FTE-ers bij Yahoo, waaronder de directieleden, financiële garanties wanneer er een "verandering in de leiding" zou zijn.

Yahoo zwakt zijn gifpil niet geheel vrijwillig af. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zette namens een grote groep aandeelhouders enige druk op Yahoo om het ‘severance plan' naar beneden aan te passen. Veel aandeelhouders willen dat Microsoft Yahoo geheel of gedeeltelijk overneemt. Het ‘severance plan' was speciaal gecreëerd om de overnamepoging door Microsoft te verhinderen. Door de aanpassingen in het ‘severance plan' kan het niet meer gebruikt worden om een overname te blokkeren.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord