Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Yahoo: winstdaling van 23 procent, 1000 ontslagen

Door hevige concurrentie van Google heeft Yahoo moeite zich staande te houden in de huidige markt. Dat blijkt nog maar eens uit de kwartaalresultaten die het bedrijf gisteren presenteerde: de winst is met 23 procent gezakt. Yahoo is van plan om duizend werknemers de laan uit te sturen.Yahoo noteert al enkele kwartalen lang verlies, maar het laatste kwartaal is wel érg dramatisch. De winst is van $269 miljoen dollar naar $206 miljoen dollar gezakt, een verlies van 23.5 procent. Het verlies is opvallend, gezien de gestegen omzet (inmiddels $1.83 miljard dollar).

Over het gehele jaar is de winst van $751 miljoen in 2006 naar $660 miljoen in 2007 gedaald. Yahoo ziet zich dan ook genoodzaakt om 7 procent van zijn werknemers de laan uit te sturen, wat neerkomt op 1000 banen. Volgens analisten is het gevaar dan nog niet geweken: de angst bestaat dat Yahoo huidige deals met mobiele providers als AT&T kwijtraakt aan Google.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

dinsdag 16 januari

donderdag 30 november

Laatste reactie