abonneren

Yahoo was tegen deal met Google

De dag voordat Microsoft zijn megabod deed op Yahoo hadden de topmensen bij Yahoo net besloten een zoekadvertentiedeal met Google af te keuren. Yahoo was bang dat de Amerikaanse overheid de deal als kartelvorming zou zien.De afkeurende houding van Yahoo tegenover Google is in de openbaarheid gekomen doordat twee aandeelhouders Yahoo voor de rechter hebben gesleept. De aandeelhouders zijn boos datYahoo onderhandelingen met Microsoft heeft laten mislukken.De aandeelhouders willen dat de rechter Yahoo dwingt om weer met Microsoft over een overname te gaan praten.

De rechter wilde een aantal vertrouwelijke documenten van Yahoo inzien om beter de ontstane situatie te kunnen beoordelen. Doordat alle gerechtelijke stukken openbaar zijn, kon iedereen lezen wat Yahoo in besloten kring had afgesproken. Yahoo is teleurgesteld dat de vertrouwelijke documenten door de rechter openbaar zijn gemaakt.

De dag voordat Microsoft een bod deed op Yahoo waren de topmensen bij Yahoo net met elkaar overeengekomen dat winst op de lange termijn beter is dan winst op de korte termijn. Een deal met Google zag Yahoo als snel geldverdienen maar niet niet als iets dat goed is voor de lange termijn.

Na het bod van Microsoft stond Yahoo plotseling welwillend tegenover een deal met Google. Yahoo wilde liever zelfstandig blijven dan ingelijfd te worden bij Microsoft. Yahoo ging op zoek naar alternatieve partners om Microsoft buiten de deur te houden.

Microsoft wilde Yahoo overnemen om beter te kunnen concurreren met Google. Volgens Microsoft is een deal tussen Google en Yahoo gevaarlijk voor de competitie op het internet. Volgens de zoekgigant is Google zo machtig dat alleen grote bedrijven die samenwerken of samengaan Google van zijn online troon kunnen stoten.

De Amerikaanse overheid heeft al laten weten een onderzoek te starten wanneer Google en Yahoo inniger gaan samenwerken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: