abonneren

Yahoo verandert Aviate in Google Now-concurrent

Yahoo heeft een eigen slimme assistent uitgebracht. Het gaat om de app 'Aviate', een persoonlijke nieuws-app die nu zo vernieuwd is dat hij werkt als digitale assistent. Veel fans van de app zijn echter niet zo blij met de vernieuwing...
Yahoo nam de app Aviate in 2014 over, maar is nu voor het eerst echt serieus met de app aan de slag gegaan.

Launcher

Aviate is een launcher, waarbij de slimme assistent is doorgevoerd in alle aspecten van het thuisscherm. Zo verandert Aviate de volgorde van icoontjes op basis van wat je het vaakst gebruikt, maar maakt de app ook zelf widgets aan op het thuisscherm met 'relevante informatie'. Die wordt, net als bij andere slimme assistenten, gegenereerd op basis van je locatie, de tijd of je kalender.

Volgens Yahoo is het voor gebruikers praktischer om dergelijke informatie in het thuisscherm te krijgen, in plaats van er een speciale app voor te openen.

Boze reviews

Niet iedereen is blij met de verandering in de app. In de reviews in de Play Store klagen fans van het eerste uur steen en been over de radicale wijziging. Ook wordt veel gezegd dat de app te veel lijkt op Google Now, en 'dat hebben we niet nodig', zoals een gebruiker het omschrijft.

Fans

Yahoo timmert de laatste jaren flink aan de weg met nieuwe functies, waarmee het internetbedrijf de concurrentie met onder meer Google probeert aan te gaan. Vooral in Amerika heeft Yahoo nog steeds een groot aantal gebruikers, al zijn dat er in Nederland een stuk minder.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: aviate

Laatste reactie