abonneren

Yahoo twijfelt aan motieven overnamepoging Microsoft

Yahoo probeert te voorkomen dat een grote groep aandeelhouders gaat muiten. De miljardair Carl Icahn is zo teleurgesteld dat de overnamepoging door Microsoft is stukgelopen dat hij het gehele bestuur van Yahoo wil vervangen.Yahoo heeft maandag aanzijn aandeelhoudersuitgelegd waarom het een bod van $47,5 miljard heeft geweigerd. Yahoo twijfelde aan de oprechtheid van Microsoft. De kans was groot dat een overname onderzocht - en waarschijnlijk afgekeurd - zou worden door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission.

Jamie Moser, een woordvoerder van Microsoft, zegt dat de beschuldiging van Yahoo dat Microsoft niet echt het bedrijf wilde kopen geschiedvervalsing is. Een aantal aandeelhouders - geleid door Icahn - wil dat Yahoo opnieuw om de tafel gaat zitten met Microsoft. De softwaregigant heeft echter laten weten dat het geen interesse meer heeft in Yahoo. Microsoft wil nog wel samenwerken, maar het ziet een complete overname niet meer zitten.

Volgens Yahoo schetst Icahn een verkeerd beeld van hoe de onderhandelingen met Microsoft zijn gegaan. Yahoo is van mening dat zijn raad van bestuur nog steeds de meest gekwalificeerde groep mensen is om de waarde van het bedrijf te maximaliseren.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie