abonneren

Yahoo stopt met GeoCities

Yahoo haalt de stekker uit de persoonlijke-homepagedienst GeoCities. Tien jaar geleden kocht Yahoo de dienst voor $4,6 miljard. Op de Yahoo Help-pagina staat dat mensen zich niet meer kunnen aanmelden voor een GeoCities-account. Aan het einde van dit jaar stopt de dienst definitief. Yahoo geeft deze zomer meer informatie over hoe gebruikers hun persoonlijke data kunnen veiligstellen.

Het besluit om met GeoCities te stoppen, komt vlak na het nieuws dat Yahoo 700 werknemers, ongeveer vijf procent van het totaal, zal ontslaan. Yahoo's nieuwe baas Carol Bartz is druk bezig haar bedrijf af te slanken en weer competitief te maken. Yahoo heeft niet alleen last van de economische crisis, maar ook van internetgigant Google.

Yahoo besloot om in 1999 GeoCities te kopen omdat de dienst toentertijd één van de eerste online diensten was waarmee communities gebouwd konden worden. Eind negentiger jaren hoste GeoCities meer dan 3,5 miljoen persoonlijke homepages. GeoCities werd echter ingehaald door sociale netwerkdiensten als Facebook en MySpace. Carol Bartz weet dat haar bedrijf op dit moment niet kan concurreren met Facebook en MySpace, en heeft daarom wijselijk besloten de stekker uit GeoCities te halen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: