abonneren

Yahoo slaat bod Microsoft af

Yahoo heeft formeel Microsofts bod van $44,6 miljard afgeslagen. Yahoo vindt het bedrag te laag. Yahoo wil $40 per aandeel, oftewel $56 miljard. Microsoft kan nu het bod verhogen of op een agressieve manier proberen Yahoo over te nemen door aandelen rechtstreeks van de aandeelhouders te kopen. Indien Microsoft genoeg aandelen opkoopt, kanhet de raad van bestuur van Yahoo vervangen door bestuursleden die meer welwillend tegenover een overname staan.

Volgens Yahoo-baas Jerry Chang onderwaardeert Microsoft met het lage bod zijn bedrijf. Chang zegt dat Yahoo wereldwijd 500 miljoen gebruikers heeft en flink heeft geïnvesteerd in online advertentieplatformen wardoor het bedrijf in een positie is waar het een gezonde omzet kan genereren.

Analisten verwachten dat Microsoft zijn bod met $5 tot $12 miljard zal verhogen. De kans is groot dat Google nu ook gaat proberen om Yahoo over te nemen. Hierdoor kan er een wedstrijd ontstaan tussen de twee giganten die de prijs van Yahoo flink kan opdrijven.

Microsoft wil met de overname van Yahoo een sterke rivaal creëren die een goede poging kan doen om marktleider Google van de troon te stoten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: