abonneren

Yahoo richt zich tot Google om Microsoft af te wenden

Het bod van $44.6 miljard dollar dat Microsoft op Yahoo gedaan heeft is verleidelijk, maar Yahoo is eigenlijk niet van plan zijn onafhankelijkheid op te geven. Om de vijandige overname nu te kunnen bevechten kijkt Yahoo naar concurrent Google voor een mogelijke verregaande samenwerking.Eén van de meest voor de hand liggende alternatieven die Yahoo ziet om niet overgenomen te worden door Microsoft is een samenwerking met Google. Inmiddels zijn besprekingen in volle gang bezig. Officieel heeft de baas van Yahoo zijn werknemers verteld dat het bod van Microsoft 'bestudeerd wordt.'

Microsoft doet het overnamebod op Yahoo om zo de eigen zoek- en advertentieactiviteiten te kunnen uitbreiden en de concurrentiepositie ten opzichte van Google te verbeteren. Yahoo staat niet te springen om op te gaan in Microsoft en hoopt vurig op een tegenbod van een andere en betere partner die hun zelfstandigheid kan waarborgen. De kans dat een andere partij een beter bod doet lijkt echter onwaarschijnlijk.

Of een verregaande samenwerking met Google mogelijk is, valt ook te betwijfelen. Gezien Google's dominatie op het internet zal er bij een samenwerking met Yahoo een monopoliepositie ontstaan waar Microsoft onmiddelijk een klacht tegen zal indienen.

Webwereld

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: