abonneren

Yahoo niet negatief tegenover overname Microsoft

Indien Microsoft bereid is om meer dan $31 per aandeel te betalen dan staat Yahoo niet negatief tegenover een overname. Dit staat in een brief dat de top van Yahoo vandaag aan de top van Microsoft stuurt. In de brief ontkent Yahoo tevens dat de zaken slecht gaan.De brief van Yahoo is een reactie op de brief die Microsoft afgelopen vrijdag aan Yahoo stuurde. Microsoft is al twee maanden bezig om Yahoo te verleiden in te gaan op zijn bod. Het geduld van Microsoft-baas Steve Ballmer begint op te raken.
In de brief van Microsoft aan Yahoo schrijft Ballmer dat de economie en dus ook de markt voor internetaandelen in de afgelopen twee maanden is verslechterd en dat Yahoo's aandeel in de webzoekmarkt en online advertentiemarkt is gedaald.

Ballmer heeft Yahoo in de brief een deadline gegeven van drie weken om Microsofts bod van $31 per aandeel te accepteren. Indien Yahoo niet binnen die periode op het bod ingaat dan zal Microsoft het bod verlagen en via de aandeelhouders het bedrijf overnemen. Het totale bod van $40 miljard is het grootste overnamebedrag in de geschiedenis van de IT-industrie.

De strategie van Microsoft is niet ongewoon in overnameonderhandelingen. Microsoft wil de directie van Yahoo onder druk zetten door ze te laten beslissen tussen het accepteren van een redelijk bod of het verliezen van hun baan bij de volgende jaarvergadering.

Ballmer klaagt dat Yahoo bezig is om de overname duurder te maken. Een aantal weken na het bod van Microsoft heeft de directie van Yahoo een aantrekkelijk ontslagregeling voor alle werknemers geregeld. In de zakenwereld wordt een dergelijke regeling ook wel een "gouden parachute" genoemd.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: