abonneren

Yahoo lanceert hostingplan voor Zimbra

De "cloud" is deze week weer iets drukker geworden. Yahoo gaat hostingplannen aanbieden voor zijn open-source Zimbra Collaboration Suite (ZCS). De hostingoptie is vooral bedoeld voor scholen, universiteiten en andere educatieve instituten.De nieuwe Zimbra Hosted for Education is een nieuwe SaaS (Software as a Service) editie van de open-source e-mail en collaboratiesoftware. De software is speciaal ontwikkeld om gebruikt te worden door studenten en docenten.

Zimbra werd vorig jaar overgenomen door Yahoo. Op dit moment gebruiken ongeveer 400 klanten de suite in een educatieve werkomgeving. Nu moeten scholen en universiteiten de suite nog hosten op een eigen server. Maar vanaf deze week is het ook mogelijk dat ZCS draait op een server in één van Yahoo's datacentra. De nieuwe optie is ideaal voor scholen die de suite willen gebruiken, maar geen geld hebben voor de benodigde hardware en systeembeheer.

Zimbra Hosted for Education biedt een 99,99 procent server uptime garantie, 24/7 monitoring en ondersteuning en dagelijke backups.

Zimbra Hosted for Education is op dit moment alleen beschikbaar voor Amerikaanse scholen en universiteiten.


Website: www.zimbra.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: