abonneren

Yahoo lanceert eerste legale website met songteksten

Deze week lanceert Yahoo Music de eerste legitieme online bibliotheek met songteksten. De site is mogelijk dankzij een deal met Gracenote, het bedrijf achter de CDDB (CD Data Base). Op de site staan op dit moment de songteksten van 400.00 muzieknummers van de vijf belangrijkste muzieklabels.
Meer songteksten volgen op korte termijn.

Internetgebruikers konden al eerder op allerlei websites de songteksten vinden van hun favoriete muzieknummers. De songteksten op deze sites bevatten vaak storende fouten en de sites zelf verdienen voornamelijk hun geld met spyware en porno-advertenties. Yahoo Music - Lyrics is de eerste site die de rechten heeft om de teksten online te publiceren. Om de rechten te krijgen, moest Yahoo met bijna 100 muziekuitgeverijen onderhandelen.

Gracenote bouwt al meer dan twee jaar aan zijn online bibliotheek met songteksten. Door de deal met Yahoo kunnen consumenten voor het eerst en geheel gratis Gracenote's bibliotheek raadplegen. BMG, EMI, Sony, Universal, Warner en een aantal kleine muziekuitgeverijen hebben allemaal hun catalogi met songteksten beschikbaar gesteld aan Gracenote.

Yahoo heeft een speciale songtekst-zoekmachine gebouwd waarmee gebruikers gemakkelijk en snel naar specifieke songteksten kunnen zoeken. De songteksten zullen ook geïntegreerd worden met de Yahoo Music Artist-webdienst en Yahoo's web- en audio-zoekdiensten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie