abonneren

Yahoo koopt Gmail-addon

Yahoo heeft Xoopit, een startup uit San Francisco opgekocht. Xoopit biedt tools waarmee de foto- en videobestanden die zich in de webmail van een gebruiker bevinden, eenvoudig opgespoord en doorgestuurd kunnen worden.Xoopit werkte al samen met Yahoo om zijn tools samen te laten werken met Yahoo Mail, maar werd bekend om zijn Firefox-addon voor Google's Gmail. Yahoo bezweert nu de ontwikkeling en ondersteuning van de Gmail-versie door te laten lopen, maar hoopt stiekem wel dat Gmail-gebruikers op termijn zullen overstappen op Yahoo Mail.

Xoopit plukt multimedia uit het webmailaccount van een gebruiker. Deze bestanden kunnen vervolgens gedeeld worden met vrienden of collega's. De dienst is belangrijk voor Yahoo, omdat Yahoo Mail enorm veel gebruikt wordt om foto's te delen. Hoewel het om een maildienst gaat en geen online fotodienst, is Yahoo Mail wél het grootste opslagpunt voor foto's ter wereld.

Hoeveel Yahoo over heeft voor Xoopit is niet bekend, volgens The Journal gaat het om een bedrag van $20 miljoen.

The Register

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord