abonneren

Yahoo komt met synchronisatie-applicatie voor iPhone

Yahoo komt met een nieuwe tool waarmee eigenaren van een iPhone de contactlijst op de smartphone kunnen synchroniseren met de vriendenlijsten op meerdere sociale netwerkdiensten. Ondanks dat ze partner zijn op online-advertentiegebied gaat Yahoo de strijd aan met Google in de markt van mobiele software. Yahoo gaat zijn eigen applicaties ontwikkelen voor Apple's iPhone. De internetgigant komt tevens met nieuwe tools voor externe ontwikkelaars waarmee ze hun applicaties gemakkelijk kunnen migreren naar meerdere typen smartphones.
Het is Yahoo's doel om applicaties te ontwikkelen die zonder veel problemen aangepast kunnen worden zodat ze op verschillende mobiele besturingssystemen werken, zoals Windows Mobile en Symbian.

Yahoo's OneConnect is een applicatie voor de iPhone en de iPod Touch waarmee gebruikers via een enkele interface de contactlijsten van meerdere sociale netwerkdiensten kan synchroniseren met de contactlijst van de smartphone. OneConnect is met de nieuwe SDK van Yahoo ontwikkeld zodat het gemakkelijk geport kan worden naar verschillende smartphones.

Yahoo's nieuwe SDK ‘Blueprint Runtime for Mobile Sites' creëert een proxy die HTTP-requests naar een server doorverwijst naar Yahoo. Hierdoor kan een ontwikkelaar een Blueprint-server hosten op zijn eigen server, terwijl hij gebruikmaakt van de backend van Yahoo om Blueprint-markup te interpreteren en te renderen. Blueprint zorgt ervoor dat de juiste HTML of xHTML wordt gebruikt voor de smartphone waarmee een website wordt bezocht. Met de nieuwe ‘Blueprint Runtime for Mobile Apps' kunnen ontwikkelaars zelf bepalen op welke mobiele besturingssystemen hun applicaties draaien. Beide SDKs kunne gratis gedownload worden op de website van Yahoo.


Bron: mobile.yahoo.net/developer/blog/

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord