abonneren

Yahoo houdt data nog maar 3 maanden vast

Zoekgigant Yahoo gaat de persoonlijke data van gebruikers maximaal drie maanden vasthouden. Hiermee heeft het bedrijf de kortste retentieperiode van alle zoekgiganten.Yahoo gaat de persoonlijke data, die gebruikers via cookies achterlaten, na drie maanden ‘anonimiseren'. Het bedrijf verwijdert na 90 dagen het laatste gedeelte van het IP-adres van de gebruiker waardoor deze niet meer te traceren is. Eerder deed Yahoo dit pas na 13 maanden. Yahoo bewaart de data voor maximaal zes maanden indien het bedrijf vermoedt dat er sprake is van fraude of andere criminele activiteiten.


De grote zoekgiganten zijn door Europa onder druk gezet om de privacy van gebruikers beter te beschermen. Google liet eerder dit jaar weten dat het persoonlijke data van gebruikers maximaal negen maanden bewaart. Microsoft gaat de data voor maximaal een half jaar bewaren. Microsoft verwijdert na die tijd het gehele IP-adres en niet alleen een gedeelte zoals Yahoo doet. Google en Microsoft zullen alleen echter de retentie van data verminderen indien al hun concurrenten dit ook doen.

Yahoo is de enige zoekgigant die niet alleen toezegt om de data minder lang te bewaren, maar ook een concreet plan heeft om dit beleid op korte termijn te implementeren.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie