Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Yahoo gaat drm-gebruikers vergoeding aanbieden

Yahoo lijkt geschrokken te zijn van de negatieve aandacht die de pers besteed aan het sluiten van de Yahoo Music-dienst. Gebruikers dreigden hierdoor al hun legaal gekochte muziek kwijt te raken. Yahoo heeft nu beloofd alle aankopen te vergoeden.Yahoo vindt dat de pers het probleem opgeblazen heeft, maar geeft wel aan dat het van plan is gedupeerde gebruikers een vergoeding te geven. De Yahoo Music Store stopt per 1 oktober, waarna er geen drm-sleutels meer worden uitgegeven.
Reeds aangeschafte muziek kan afgespeeld worden tot er een nieuwe Windows-versie geïnstalleerd wordt, of er een nieuwe computer gekocht wordt -- vanaf dat moment zijn de bestanden onbruikbaar. "Belachelijk," zo claimt de Electronic Frontier Foundation, "want de gebruikers hebben netjes betaald voor deze bestanden. Het probleem is dat ze dit vaak niet eens kunnen bewijzen, omdat niet iedereen de afschriften netjes bewaart."

Yahoo migreert alle gebruikers inmiddels naar de Rhapsody-dienst, maar dit zal alleen probleemloos verlopen voor mensen die een continue abonnement hebben (hierbij worden tracks geen permanent bezit). Wie nummers aangeschaft heeft zit wel in de problemen: Yahoo geeft namelijk niet aan dat deze licenties meegenomen worden naar Rhapsody, want er op neerkomt dat de nummers na een wijziging van de pc-hardware of het besturingssysteem niet meer bruikbaar zijn.

Wie muzieknummers aangeschaft heeft, kan contact opnemen met Yahoo. Het bedrijf zal dan alle individuele gevallen beoordelen en voor een passende vergoeding zorgen. Hoe dit precies in zijn werk gaat wil Yahoo niet zeggen, maar de kans lijkt groot dat Yahoo gaat zorgen voor drm-vrije versies van de betreffende bestanden.

BetaNews

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie