abonneren

Yahoo en eBay gaan gezamenlijk phishing bestrijden

Yahoo werkt samen met veilingsite eBay en de betalingsdienst PayPal om beter e-mails te blokkeren die net doen alsof ze afkomstig zijn van eBay of PayPal. De drie bedrijven hopen dat hun actie ervoor zorgt dat andere internetbedrijven ook weer harder gaan vechten tegen deze phishing-aanvallen.eBay en PayPal hebben veel geld gestoken in het upgraden van hun computersystemen. Door de update ondersteunen de systemen de nieuwe technologiestandaard DomainKeys.
Deze standaard is ontwikkeld door Yahoo en het controleert of verzenders van e-mailberichten inderdaad zijn wie ze zeggen dat ze zijn. Yahoo heeft met DomainKeys succesvol nep e-mails kunnen blokkeren. Yahoo zal de technologie de komende weken wereldwijd uitrollen naar alle gebruikers van Yahoo Mail.

Samen met financiële banken en farmaceutische bedrijven zijn eBay en PayPal de bedrijven die het meest nagebootst worden door phishers. Zij hopen dat mensen denken dat ze met een legitiem bedrijf te maken hebben en daardoor gemakkelijk persoonlijke informatie prijsgeven.

Het aantal phishing e-mails begint epidemische proporties aan te nemen. Phishers bedenken steeds sluwere manieren om mensen naar nep-sites te lokken waar hun gebruikersnaam, wachtwoord en creditkaartgegevens kunnen worden gestolen. Beveiligingsbedrijven hebben tot dusver nog geen adequate manier weten te bedenken om phishingaanvallen te onderscheppen.

Om phishing goed te kunnen aanpakken is niet alleen veel geld nodig, maar ook dat de neuzen van de verschillende internetbedrijven dezelfde kant op staan.  Yahoo en eBay hopen dat ze door het goede voorbeeld te geven andere internetbedrijven zo ver krijgen dat deze ook weer de strijd tegen phishing oppakken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: