abonneren

Yahoo beleeft zware tijden

Het internetbedrijf met de vrolijke naam heeft zelf weinig reden om te lachen. Gisteren bevestigde Yahoo op het Yahoo Live weblog dat het stopt met de streaming videodienst.Yahoo werkt al een jaar aan zijn sociale streamingdienst, maar het bedrijf heeft besloten om eind volgende maand met de dienst te stoppen. Na de lancering in februari lukte het Yahoo nietom een grote groep bezoekers naarde videodienstte lokken.

Yahoo ziet ook de kans op een samenwerkingsverband met internetgigant Google zienderogen verminderen. De deal heeft de aandacht getrokken van het Amerikaanse ministerie van Justitie en die wil dat Yahoo en Google weinig voordeel behalen uit een eventuele samenwerking. Als de deal doorgaat mag Yahoo maar maximaal 25 procent verdienen met Google-advertenties op zijn zoekmachine. De kans is echter groot dat Google besluit om de deal geheel af te blazen. Yahoo wilde zijn zoekdienst geheel in handen geven van Google zodat het zich kon concentreren op andere online initiatieven.

Niet veel bedrijven kunnen een combinatie van teleurstellende nieuwe diensten en het afblazen van een megadeal met Google overleven. Volgens analisten is het dan ook niet de vraag of Yahoo het overleeft maar hoe lang het bedrijf het overleeft.


Website: Yahoo Live Blog

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord