abonneren

Xserve van Apple nu twee keer zo snel

Apple kondigt vandaag een update van Xserve aan die ervoor zorgt dat de server twee keer zo snel is als het vorige systeem. Dankzij Intel Nehalem Xeon-processors en een nieuwe systeemarchitectuur zijn de prestaties per watt van deze 1U-server voor rekmontage tot 89 procent verbeterd.Xserve is verkrijgbaar met maximaal twee 2,93-GHz Intel Xeon-processors en geavanceerde opslagmogelijkheden, zoals een energiezuinige "solid state"-schijfeenheid (SSD) en tot 3 TB aan interne opslagcapaciteit.
Xserve is verkrijgbaar vanaf € 2.899; in de prijs is een licentie voor Mac OS X Server 10.5 Leopard voor een onbeperkt aantal clients inbegrepen.

De nieuwe Xserve is voorzien van Intel Xeon-processors met een snelheid tot 2,93 GHz. Elke processor heeft een eigen, geïntegreerde geheugencontroller met drie 1066-MHz DDR3 ECC-geheugenkanalen, waardoor de geheugenbandbreedte nu 2,4 keer zo groot is en de vertraging met 40 procent is afgenomen. Dankzij slim energie- en warmtebeheer verbruikt de Xserve 19 procent minder energie als hij inactief is.

Op elke Xserve is een versie van Leopard Server voor een onbeperkt aantal clients geïnstalleerd. Deze versie biedt ondersteuning voor Mac-, Linux- en Windows-clients zonder dat hiervoor aparte clientlicenties vereist zijn.

Prijzen en verkrijgbaarheid
De nieuwe Xserve is per direct leverbaar via de Apple Store en via geautoriseerde Apple resellers.

De standaardconfiguratie van de Xserve met een adviesprijs van € 2.899 heeft de volgende specificaties:
• één 2,26-GHz quad-core Xeon 5500-processor met een volledig gedeelde L3-cache van 8 MB;
• 3 GB 1066-MHz DDR3 ECC RAM;
• één 7200-rpm Apple SATA-schijfeenheid van 160 GB;
• twee Gigabit Ethernet-poorten;
• twee PCI Express 2.0 x16-uitbreidingssleuven;
• voor Bonjour geschikte LOM-processor (Lights Out Management) en Server Monitor-software;
• interne videokaart met Mini DisplayPort-uitgang;
• twee FireWire 800-poorten en drie USB 2.0-poorten;
• een licentie voor Mac OS X Server 10.5 Leopard voor een onbeperkt aantal clients.

Voor de Xserve zijn onder andere de volgende maatwerkopties en accessoires verkrijgbaar: twee 2,26-GHz, 2,66-GHz of 2,93-GHz Intel Xeon-processors, Apple SATA-schijfeenheden van 160 GB en 1 TB (7200 rpm), SAS-schijfeenheden van 450 GB (15.000 rpm) (van een andere fabrikant), interne Xserve RAID-kaart, Gigabit Ethernet, 4-Gb Fibre Channel-kaarten en een redundante voeding van 750 W.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie