abonneren

XS4All-klanten gehackt via Fritzbox-modems

Klanten van internetprovider XS4All zijn gehackt. Door een fout in de Fritzbox-modems van de provider kunnen hackers peperdure betaalnummers bellen op kosten van XS4All-klanten.

Hackers hebben toegang gekregen tot Fritzbox-routers van AVM. Daardoor kunnen ze via de Voice over IP-verbinding stiekem telefoontjes plegen naar betaalnummers, meldt RTL Nieuws.

XS4ALL kan niet zeggen om hoeveel getroffen klanten het gaat, maar denkt dat slechts een klein deel met deze hack te maken heeft.  "Alleen mensen die een bepaalde poort hebben opengezet zijn kwetsbaar", aldus de woordvoerder. De getroffen klanten worden door de provider gebeld en hoeven de gemaakte kosten niet te betalen, belooft de provider. 

In Duitsland is het al eerder voorgekomen dat een klant van een provider is gehackt. Die persoon kreeg een telefoonrekening van maar liefst 4200 euro. 

AVM heeft de hack bevestigd en is een onderzoek gestart, waaraan XS4ALL meewerkt. Botnet

Om via gehackte routers te bellen moet de hacker beschikken over het e-mailadres of gebruikernsnaam, het wachtwoord en het ip-adres van de gebruiker. Volgens AVM is het mogelijk dat kwaadwillenden over deze gegevens beschikken door een botnet dat recentelijk 16 miljoen e-mailadressen en bijbehorende wachtwoorden heeft gekraakt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Botnet

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord