abonneren

XS4ALL gaat internetbeveiliging-training geven

De veiligheid op internet zou aanzienlijk verbeteren als internetters niet alleen beveiligingssoftware op hun computer installeren, maar ook hun eigen gedrag aanpassen. Dat verklaart XS4ALL naar aanleiding van de uitkomsten van het onderzoek 'Is internet veiliger geworden?'. XS4ALL gaat daarom internetters trainen in veilig gedrag op internet. Uit het onderzoek blijkt dat internetters zich wel beveiligen met software, maar nog onvoldoende weten hoe ze kunnen voorkomen dat ze op internet in digitale valkuilen.
Opvallend is dat mensen sinds 2003 wel meer maatregelen nemen om zich te beschermen, maar dat de onveiligheid niet afneemt. Ruim driekwart van de mensen wapent zich tegen virussen en spam door software te installeren en zorgvuldiger om te gaan met het emailadres. Het helpt echter nauwelijks; zeker 70% van de mensen vindt dat virussen en spam de onveiligheid op internet vergroten.

"Het kennisniveau van de internetter zou gelijke tred moeten houden met de ontwikkelingen op internet en de mogelijkheden die internet biedt. Want hoe meer je online doet, des te meer je zelf op moet letten of je veilig bezig bent," aldus XS4ALL.

De veiligheidstrainingen starten 17 september in de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Wie een abonnement heeft bij XS4all betaalt 25 euro; andere belangstellenden moeten 125 euro neertellen.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie