abonneren

XP SP3-debacle is schuld van OEMs, zegt Microsoft

Het probleem dat sommige computers na de installatie van Service Pack 3 voor Windows XP maar blijven rebooten, is de schuld van computerfabrikanten. Dat zegt Microsoft.Volgens Microsoft gaat het niet om een nieuw probleem, maar deed het zich ook al voor toen vier jaar geleden SP2 werd vrijgegeven. Het probleem wordt veroorzaakt doordat de original equipment manufacturers (OEMs) een verkeerde XP image op computers zonder Intel-chipset hebben gezet. Hewlett-Packard zou één van die OEMs zijn.
Microsoft zegt de EOMs al in 2004 op het probleem gewezen te hebben en ze op het hart te hebben gedrukt vooral de juiste images te gebruiken.

Deel van die verkeerde image is de Intel processor driver (Intelppm.sys), dat na installatie van SP3 zou proberen op te starten, en daarmee een conflict kan veroorzaken op computers die dus geen Intel aan boord hebben.

De veiligste manier om SP3 op een computer zonder Intel te installeren lijkt op dit moment het ISO-bestand te zijn. Nadat dit gedownload is en op cd gebrand is, zou vanaf de cd geupdate kunnen worden.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie