Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Xerox ontwikkelt papier dat zichzelf wist

Onderzoekers bij Xerox hebben een technologie ontwikkeld waardoor tekst en afbeeldingen op een vel papier automatisch na een dag gewist worden. Het nieuwe blanco vel papier is dan zonder problemen opnieuw te gebruiken. De technologie die dit mogelijk maakt zit in het papier zelf.Het werkt door middel van een chemische stof die reageert op bepaalde golflengtes licht. Door gebruik te maken van deze golflengtes kunnen afbeeldingen en tekst op papier afgedrukt worden.

De technologie is ontwikkeld door het Xerox Research Center in Canada (XRCC) in samenwerking met onderzoekers van het Palo Alto Research Center (PARC). De beide groepen onderzoekers waren gezamenlijk aan het brainstormen hoe bedrijven zuiniger met papier konden omgegaan en hoe consumenten minder afhankelijk van geprint materiaal konden worden. Tachtig procent van alle prints wordt binnen een dag weer weggegooid. De onderzoekers kwamen erachter dat een geheel papierloze werkplek niet mogelijk is. Er blijft altijd behoefte bestaan aan geprint materiaal omdat mensen iets tastbaars in hun handen willen hebben.

De onderzoekers zijn nu bezig om een printer te ontwikkelen die kan printen op het nieuwe type papier. Het papier kan geleidelijk gewist worden door natuurlijk licht, door gebruik te maken van speciaal licht of door het papier bloot te stellen aan een bepaalde temperatuur.

Het papier is ideaal om gebruikt te worden voor tekst en afbeeldingen die maar tijdelijk van nut zijn, zoals agenda’s van vergaderingen, boodschappenlijstjes en memo’s. Voor meer permanente teksten, zoals contracten, kan het beste gewoon papier worden gebruikt.


Bron: www.xerox.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie