abonneren

Xbox One krijgt Cortana-update

Microsoft voegt de slimme assistent Cortana toe aan de Xbox One. De console krijgt deze week een softwareupdate waarin het grafische menu helemaal overhoop wordt gegooid, en waarbij Cortana haar eerste intrede doet.
Cortana is Microsofts eigen slimme assistent die de concurrentie met Siri en Google Now moet aangaan. De assistent komt straks standaard in Windows 10 te zitten, en het nieuwe besturingssysteem wordt later dit jaar ook beschikbaar voor de Xbox.

Uniek

Cortana krijgt op de Xbox een paar unieke stemcommando's. Zo kun je de assistent opdragen om de laatste minuten aan gameplay op te nemen, of om een game te beginnen met één van je vrienden. De commando's lijken daarmee specifiek voor de Xbox bedoeld.

Ander menu

Naast Cortana krijgt de Xbox ook een ander menu. Dat bestaat nu niet meer uit de tegel-interface die het systeem altijd had, maar uit een flink afgeslankt design.

Windows 10

De Xbox krijgt, net zoals alle Microsoft-apparaten, straks Windows 10 geïnstalleerd. Het is niet duidelijk of deze interface een voorproefje is van Windows 10 op de console - Microsoft heeft daarover nog maar weinig bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat Windows 10 pas later dit jaar uit wordt gebracht, en niet op 29 juli als Windows 10 voor desktops uitkomt.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: xbox

Nieuws headlines

Laatste reactie