abonneren

Xbox Live-spelletjes nu wel over te zetten

Het heeft een jaartje geduurd, maar Microsoft heeft bakzeil gehaald en laat gebruikers nu hun aangekochte Xbox Live-games overzetten naar een nieuwe Xbox 360-console indien dit nodig is. Tot voor kort konden legaal gekochte spelletjes niet op een andere console geïnstalleerd worden.Microsoft heeft eindelijk een tool uitgebracht waarmee games die via de Xbox Live Marketplace worden aangeschaft,nu ook op andere console af te spelen zijn die van een geldige licentie voorzienis.
Tot voor kort was het alleen mogelijk wanneer de Xbox 360 constant met internet verbonden was, om zo de licentie te valideren. Zonder internetverbinding konden de spelletjes alleen als demo gespeeld worden. Vanwege de grote uitval van Xbox 360-consoles bleek dit niet zo handig.

Toch zitten er nog haken en ogen aan Microsoft's oplossing: de tool kan maar eens per jaar gebruikt worden, om te voorkomen dat games constant tussen consoles van vrienden uitgewisseld worden. Ook kunnen er alleen games overgezet worden, geen films of tv-afleveringen.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: