abonneren

Xbox Live biedt straks ook user-generated games aan

De Xbox Live-dienst krijgt een nieuwe uitbreiding. Op dit moment is het mogelijk voor kleine gamestudio's om hun games uit te brengen via deze dienst maar binnenkort kunnen ook thuisgebruikers hun eigen games via Xbox Live gaan verkopen.Microsoft hoopt dat er meer creatieve games zullen ontstaan als het de ontwikkeling van Xbox 360-games (via de XNA Game Studio) geheel openstelt voor het publiek. Ontwikkelaars mogen vervolgens hun games verkopen via Xbox Live, waarbij ze 70 procent van de inkomsten mogen houden.

De nieuwe omgeving wordt op dit moment getest maar zal spoedig beschikbaar komen. De dienst lijkt veel op die van Apple, die het personen toestaat applicaties te bouwen voor de iTunes App Store en deze applicaties tegen een nette winst te verkopen. Voor het ontwerpen van Xbox 360-games is een lidmaatschap nodig van de XNA Creator's Club, à $99 per jaar.

Uiteraard worden games niet zomaar toegelaten: eerst moeten ze door gelijkgestemden goedgekeurd worden. De games mogen verkocht worden voor een bedrag tussen de $2.50 (200 Microsoft Points) en $10 (800 Microsoft Points).

BetaNews

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie