abonneren

Xbox 360 straks zonder traditionele controller

Tijdens een E3-briefing heeft Microsoft voor het eerst een nieuwe controller laten zien die geheel via lichaamsbewegingen wordt bediend. Via een ingebouwde camera worden deze bewegingen geregistreerd. Ook kun je door middel van de microfoon ook gebruik maken van stembesturing.De nieuwe controller heet nu nog 'Project Natal'. Het heeft een eigen processor en draait op aparte software. Het apparaatje moet, net als bij de Wii remote sensor, onder of bovenop de televisie worden geplaatst.
Door middel van de beeld-, afstands- en geluidssensoren is het mogelijk om de Xbox 360 geheel zonder vaste controller te bedienen, enkel gebruikmakend van je eigen lichaamsbewegingen en/of stem. Volgens Microsoft is 'Project Natal' in staat om de rgb-kleuren van elkaar te onderscheiden en om lichaamsbewegingen driedimensionaal in realtime te herkennen. Verder kan de software ook korte zinnen herkennen en niet alleen losse woorden.

Een voorbeeld van hoe deze controller in de praktijk gebruik zou kunnen worden werd in een demonstratie getoond. Zo werd er door de speler een tekening gemaakt voor een spelpersonage, die door de camera werd ingescand. Het spelpersonage reageerde daarna op de verschillende lijnen die waren getekend. Ook werd er door het personage verschillend gereageerd op de verschillende toonhoogtes in de stem van de speler en volgde hij de ogen van de speler.

Op YouTube is een video-demonstratie van 'Project Natal' in actie te zien.


Bron: Joystiq

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie