abonneren

Xbox 360 krijgt geen voorjaarsupdate

De manager van Xbox Live, Marc Whitten, heeft bekendgemaakt dat de Xbox 360 dit jaar geen 'Spring Update' gaat krijgen. Microsoft slaat deze halfjaarlijkse update over omdat het bedrijf zich liever richt op het verbeteren van de infrastructuur van Xbox Live.Tot voor kort bracht Microsoft elke lente en herfst een update voor de Xbox 360. Dit jaar zal er alleen in het najaar een update worden uitgebracht.
De reden is een verandering in de infrastructuur van Xbox Live: gamers moeten voortaan hun aangeschafte Xbox Live-games kunnen meenemen naar een nieuwe console, en het inschakelen van deze mogelijkheid kost Microsoft veel tijd.

De catalogus van Xbox Live wordt flink onder handen genomen. Alle games die ouder zijn dan zes maanden, een Metacritic-score hebben die lager is dan 65 en een conversieratio onder de zes procent zullen worden verwijderd om plaats te maken voor nieuwe titels. De Xbox Live-spellen mogen voortaan ook groter zijn: de limiet wordt verhoogd van 150 MB naar 350 MB. Dat betekent ook dat er hogere prijzen gevraagd mogen worden, tot 1600 punten.

BetaNews

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: