Xbox 360 krijgt 1080p-upgrade

Er gaan sterke geruchten dat Microsoft deze week met een softwarematige upgrade komt voor de Xbox 360 waardoor de high-definition videomodus van de console wordt verhoogd van 720 lijnen progressieve scan (720p) - oftewel 1080 lijnen interlaced (1080i) -- naar 1080 lijnen progressieve scan met een aspectratio van 16:9 widescreen. Insiders zijn er nog niet over uit wat de precieze upgrade zal zijn.
Sommige insiders denken dat de upgrade alleen werkt met streaming videocontent afkomstig van Xbox Live of afkomstig van computers die verbonden zijn met de console en gebruikmaken van Windows XP Media Player 11. Andere insiders denken dat de upgrade zal werken voor alle content op de Xbox 360, inclusief games.

In ieder geval zal de upgrade ervoor zorgen dat de Xbox 360 nog beter kan concurreren met Sony’s aankomende Playstation 3-console. De hd-dvd extensie voor de Xbox 360 zal ook binnenkort worden uitgebracht waardoor eigenaren van een Xbox 360 niet jaloers hoeven te zijn op vrienden die hebben gewacht en binnenkort een Playstation 3 kopen.


Bron: The Tech Chronicles

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: