abonneren

Xbox 360 gekraakt voor gebruik externe hd's

Wie zijn Xbox 360-schijf vol heeft zitten, krijgt van Microsoft het advies om de externe 20 GB-drive te kopen voor $99.95. Hackers zijn het niet eens met deze hoge prijs en hebben het nu mogelijk gemaakt elke willekeurige Western Digital-drive aan te sluiten.De hack komt uit handen van TheSpecialist.
Zijn tool maakt het mogelijk om een willekeurige Western Digital sata-drive op de Xbox 360 aan te sluiten. Dat drukt de kosten flink: een 40 GB-drive kost amper $50.

De tool werkt als volgt: op sector 16 van de harde schijf bevindt zich serienummerinformatie, modelinformatie en firmwareinformatie. Deze sector wordt door de Xbox 360 uitgelezen en vergeleken met een interne tabel. Komen de gegevens overeen, dan wordt de drive geaccepteerd. Aangezien sector 16 niet overschreven kan worden, past de tool van TheSpecialist de firmware aan om valse informatie aan de Xbox 360 door te geven. Op deze manier wordt de drive geaccepteerd.

Er is vooralsnog één nadeel aan dit proces: de Xbox 360 kan alleen gebruik maken van de ruimte die door de firmware wordt aangegeven. Op een 40 GB-schijf is er dus maar 20 GB te gebruiken. Desondanks is het door de lage prijs van dergelijke harde schijven een beter alternatief dan de officiele 20 GB-harde schijf.

DailyTech

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord