abonneren

Xbox 360 Elite vijftig euro goedkoper

Microsoft verlaagt ook in Europa de prijs van de spelcomputer Xbox 360 Elite met 50 euro. Vanaf 28 augustus is de nieuwe prijs €250.Het betreft hier een nieuw premiummodel met een 120 GB schijf. De goedkoopste Xbox 360 Arcade spelcomputer wordt gelijktijdig twee tientjes duurder namelijk €199. De huidige Xbox 360 pro met een 60 GB schijf zal van de markt verdwijnen.

"Met het Sinterklaas- en kerstseizoen bijna voor de deur is het tijd om alvast uit te kijken naar entertainmentgeschenken waar iedereen plezier van zal hebben," zegt Chris Lewis, vice president Interactive Entertainment Business bij Microsoft Europa. "Ons doel voor de komende achttien maanden is om entertainment in de woonkamer opnieuw uit te vinden"

Met Xbox 360 kun je zowel games spelen als films kijken, en dat allemaal met één en hetzelfde apparaat. Dit najaar komt er ook nog nieuwe functionaliteit bij. Zo kun je je sociale contacten op Twitter en Facebook bijhouden en kun je in de toekomst, zoals eerder dit jaar aangekondigd, dankzij "Project Natal" gamen zonder controller op je Xbox 360.

Vast niet toevallig volgt deze prijsverlaging van de Xbox 360 Elite, op de eerdere prijsverlaging van de PlayStation 3 die Sony vorige week op de GamesCom aankondigde. De prijs van de Playstation 3 is verlaagd naar € 299. De huidige PS3 wordt volgende maand vervangen door de PS3 Slim. Een meer compacte en energiezuinige uitvoering.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: